Heb je wel eens een Refurbished iPhone kopen? Of misschien heb je wel eens een telefoon van een familielid overgenomen. Het is dan misschien wel interessant om erachter te komen om wat voor soort model het gaat.

Hoe kun je inzien wat voor iPhone je hebt?

Nadat je een gebruikte iPhone hebt gekocht, vraagt ​​u zich misschien af ​​wat de geschiedenis ervan is. Heeft het Apple bij de eerste verkoop verlaten als een gloednieuw apparaat of een eerder opgeknapt apparaat? Gelukkig is er een gemakkelijke manier om het te vertellen. Hier is hoe. Open de app Instellingen en ga naar Algemeen > Over. Zodra u op Over tikt, krijgt u een lijst met belangrijke informatie over de iPhone te zien, waaronder de naam van het apparaat, de software versie en een modelnummer. Let goed op het modelnummer, want dit onthult de oorsprong van de iPhone.

  • Als het modelnummer begint met M, is het nieuw bij Apple gekocht.
  • Als het modelnummer begint met F, is het gereviseerd door Apple of een koerier.
  • Als het modelnummer begint met P, werd het verkocht als een gepersonaliseerde iPhone met een gravure.
  • Als het modelnummer begint met een N, heeft Apple het ter vervanging van een defecte iPhone verstrekt.

Als u merkt dat uw telefoon is refurbished, hoeft dit niet per se een reden tot ongerustheid te zijn. Apple onderwerpt zijn Certified Refurbished-producten aan een rigoureus proces waardoor ze als nieuw worden. Ze reinigen elke eenheid grondig, vervangen indien nodig kapotte onderdelen en vervangen de batterij en de buitenschaal.