Als ondernemer moet je vaak inkopen doen. Deze inkopen zijn groot en kosten veel tijd en geld. Maar wat als dit nu verminderd kan worden? Wat als je je inkoopproces kunt verbeteren, waardoor je veel tijd en geld bespaart? Je inkoopproces kan een taak zijn waar je tegenaan aan het hikken bent, omdat je het gevoel hebt dat je het altijd verkeerd doet. Herken jij je in dit plaatje? Dan kun je je inkoopproces laten verbeteren door Optiply in de armen te nemen. Optiply is gespecialiseerd in het automatiseren van het voorraadbeheer, waardoor je als ondernemer geen onnodige inkopen meer doet. Door effici├źnt bezig te zijn met je inkopen bestel je niet teveel artikelen en bespaar je geld door niet met investeringen te zitten die zichzelf niet terugverdienen. Het betere inkoopproces is niet alleen beter voor je werkdruk, maar ook voor je winst.

Laat het inkoopproces automatiseren

Veel bedrijven doen de inkopen op basis van inschattingen. Er wordt gegokt hoeveel er van alle producten nodig is en dit wordt dan lukraak besteld. Dit is zonde, omdat je daardoor kan zitten met teveel of juist te weinig artikelen en je dus veel geld misloopt. Daarnaast kost het veel tijd om een beetje een schatting te kunnen maken die in de buurt kan liggen van wat je ook echt nodig hebt. 

Dit probleem is makkelijk te verhelpen door Optiply je inkoopproces te laten automatiseren. Je koppelt je webshop(s) aan het programma en vult gegevens in over de afgelopen bestellingen. Op basis hiervan maakt het programma een berekening waarmee er een specifieker inkoopadvies gegeven kan worden. Daarnaast geeft Optiply je een melding als je producten bijbesteld moeten worden. Alle zaken omtrent inkopen worden automatisch berekend, waardoor je er zelf niet met een rekenmachinetje achteraan hoeft. Dit bespaart ontzettend veel kostbare tijd die je nu voor je andere werkzaamheden kunt gebruiken. Daarnaast blijf je niet met teveel spullen zitten en krijg je op tijd een melding dat je weer bij moet bestellen, zodat je geen winst misloopt en ook geen onnodige kosten maakt. Houd winst en werkuren over door je inkoopproces door Optiply te laten optimaliseren.